ΜΑΛΙΝ

ΜΑΛΙΝ

ΓΑΝΔΗ

ΓΑΝΔΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ Προγνωστικά

* 28η αγωνιστική

* No Goal τα 4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

* Η Άρσεναλ τρέχει σερί 7-2-1 επί της Μπρέντφορντ και είναι αήττητη στα 5 τελευταία μεταξύ τους (4-1-0).

* Το μοναδικό διπλό της Μπρέντφορντ επί της Άρσεναλ χρονολογείται το 1938.

* Στον 1ο γύρο (25/11): Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-1

* Στο Λιγκ Καπ (27/09): Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 0-1

ΑΡΣΕΝΑΛ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-6) επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Σκόρερ των φιλοξενούμενων οι Όντεγκααρντ (5’), Μαρτινέλι (15’), Χάβερτς (25’), Ράις (39’), Γουάιτ (58’), ενώ το 0-2 έγινε με αυτογκόλ (13’).

Δεν υποτίμησε τον αντίπαλο, τη Δευτέρα έκανε μία ακόμη κυριαρχική εμφάνιση στο Σέφιλντ για να σκορπίσει την χειρότερη άμυνα της λίγκας και να φτάσει τις 7/7 νίκες και τα 31 γκολ ενεργητικό στην Πρέμιερ Λιγκ στο ξεκίνημα του 2024.

Ρεκόρ της 1ης κατηγορίας τα 30+ γκολ στα 7 πρώτα παιχνίδια έτους, πέτυχε 4+ και στα 4 τελευταία για να αποκτήσει πλεονέκτημα στη διαφορά τερμάτων, έναντι των έτερων διεκδικητών του τίτλου.

Ανάξιο ανάλυσης το παιχνίδι στο Bramall Lane, η ομάδα του Αρτέτα μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και δεν βρήκε την παραμικρή αντίσταση από έναν “σκοτωμένο” αντίπαλο. Έκανε ότι ήθελε, πατούσε περιοχή κατά βούληση και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε οίκτο.

Δεν σκόραρε, αλλά “σέρβιρε” πριν αποχωρήσει με ενοχλήσεις στο ημίχρονο ο Σάκα για να φτάσει τις 21 συνεισφορές γκολ (G/A), που είναι #4 καλύτερη επίδοση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Χάβερτς είχε γκολ + ασίστ σε δεύτερο σερί ματς, ο τελευταίος παίκτης της Άρσεναλ που κατάφερε να τα συνδυάσει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της Πρέμιερ ήταν ο Φάμπρεγκας (2007).

Στα αγωνιστικά νέα, ο Ράμσντεϊλ επιστρέφει στην εστία καθώς ο Ράγια δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από την Μπρέντφορντ.

Αμφίβολοι με καλές πιθανότητες συμμετοχής οι εξτρέμ Σάκα, Μαρτινέλι που αποχώρησαν από το δευτεριάτικο παιχνίδι λόγω ίωσης και λόγω κοψίματος αντίστοιχα. Παραμένουν εκτός οι Τομιγιάσου (μπακ), Ζιντσένκο (αρ. μπακ), Τίμπερ (στόπερ/μπακ).

Την Τρίτη υποδέχεται την Πόρτο για τους “16” του Champions League, στην ρεβάνς της ήττας (1-0) στο “Ντραγκάο”, αλλά δεν υπάρχει σκέψη για rotation, αφού η Πρέμιερ παραμένει προτεραιότητα.

ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 7/8 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης

* Σκόραρε 2+ γκολ στα 7/8 τελευταία εντός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Τσέλσι. Ο Τζάκσον (35’) άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι, οι Ρέσλεβ (50’), Γουισά (69’) γύρισαν προσωρινά το ματς για την Μπρέντφορντ και ο Ντισασί (83’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πολύτιμος ο βαθμός που πήραν οι “μέλισσες” στο λονδρέζικο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, χρήσιμη στην ψυχολογία του συνόλου η εμφάνιση-αντίδραση μέσα στο ματς, παρά τις συσσωρευμένες απουσίες.

Παθητικό το παιχνίδι τους στο πρώτο μέρος απέναντι στην Τσέλσι, περίμεναν (29% κατοχή) τους “μπλε” και δεν κατάφεραν να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις transition, δικαίως πήγαν πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα. Η επιστροφή τους από αυτήν όμως ήταν εντυπωσιακή. Με πάθος, ένταση στις μονομαχίες, επιθετική νοοτροπία. Δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, σύμφωνα στην ροή γύρισαν το ματς με εντυπωσιακό ψαλίδι του Γουισά. Για ακόμη μία φορά στην σεζόν όμως η διαχείριση προβαδίσματος ήταν προβληματική. Από στατικό ήρθε η ισοφάριση της Τσέλσι, που απείλησε και με δική της ανατροπή στο φινάλε.

Έφτασε τους 28 χαμένους πόντους από θέση προβαδίσματος η ομάδα του Φρανκ, που είναι μακράν η χειρότερη επίδοση στη φετινή Πρέμιερ, ενώ το ρεκόρ της λίγκας είναι στους 33 πόντους.

Δίχως νέα προβλήματα, αλλά και δίχως επιστροφές ενόψει Άρσεναλ. Μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων θα επιστρέψει ο βασικός Πίνοκ (στόπερ), χάνει την σεζόν ο παρτενέρ του Μι. Μακροχρόνια εκτός οι Χένρι (αρ. μπακ), Χίκι (μπακ), Ντασίλβα (μέσος) Σάντε (φορ/εξτρέμ). Επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από τρεις μήνες απουσίες ο σημαντικός Μπεουμό (εξτρέμ), αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για παιχνίδια.

ΝΤΦΟΡΝΤ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 3.5 τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της

* Goal/Goal τα 3/5 τελευταία εκτός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ

Follow us

instagram

Subscribe

Related articles

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

* 36η αγωνιστική. * Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους...

ΜΑΛΙΝ

* 36η αγωνιστική. * G/G & over 2,5 οι 3/4...

ΓΑΝΔΗ

* 36η αγωνιστική. * Over 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

31η αγωνιστική *Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και στα έξι...

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*31η αγωνιστική *Στον πρώτο γύρο: Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1 *Στο Κύπελλο:...
spot_imgspot_img