ΜΑΛΙΝ

ΜΑΛΙΝ

ΓΑΝΔΗ

ΓΑΝΔΗ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΛΑΒΕΣ Προγνωστικά

* 29η αγωνιστική.

* Αήττητη στα 6 τελευταία μεταξύ τους η Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχει κερδίσει τα 3.

* Under 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις τους.

* Πρώτος γύρος: Αλαβές-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2 (23/09). Στο κύπελλο: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλαβές 2-0 (17/01).

* Ντέρμπι της χώρας των Βάσκων χωρίς πολύ μεγάλη αντιπαλότητα.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Προηγούμενο ματς: Νίκη με 2-0 επί της Λας Πάλμας εκτός. Πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με τον Γκουρουθέτα (31’), με αυτογκόλ του Κόκο έγινε το 2-0 (65’ αυτ.).

Πέρασε πιο εύκολα από κάθε άλλη ομάδα φέτος από την έδρα της Λας Πάλμας, είναι η πρώτη ομάδα που νίκησε με διαφορά άνω του ενός γκολ στο “Γκραν Κανάρια”. Δευτρεύουσα λεπτομέρεια, αλλά δείχνει κι αυτό το πόσο καλή σεζόν κάνει και κυρίως το πόσο υπολογίσιμη είναι.

Πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε μια αντίπαλο που έχει κάνει και πολύ καλύτερες εμφανίσεις, αλλά “ευθύνεται” και η ίδια που οι νησιώτες δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Θα μπορούσε πάντως αν είχε δεχτεί ένα γκολ, στο τελευταίο δεκάλεπτο ακυρώθηκε μέσω VAR γκολ της Λας Πάλμας για χέρι.

Η τετράδα πλέον είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος, πλέον βρίσκεται σε απόσταση κάτω της μιας νίκης από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι αναγκασμένη να συνεχίσει να κάνει ροτέισον σε κάποια ματς πρωταθλήματος. Σε πρώτη φάση ωστόσο μπορεί να προσπεράσει, έστω και για λίγες ώρες, αν πάρει αυτήν τη νίκη κόντρα στην Αλαβές.

Τοπικό ντέρμπι το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και στο κύπελλο φάνηκε πως δεν υπάρχει η κόντρα που έχουν αμφότερες με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ασχέτως αυτού, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα μικρό επιπλέον κίνητρο, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την επιθυμία των “λιονταριών” για τη νίκη.

“Αν μια ομάδα είναι φαβορί, δεν πάει να πει και ότι θα νικήσει. Η Αλαβές είναι μια ομάδα που μπορεί να μας δυσκολέψει ενώ πρόκειται για ντέρμπι και όπως και εμείς θέλει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα” σχολίασε ο Βαλβέρδε, απαντώντας στον Γκαρθία Πλάθα που “βάφτισε” φαβορί την Αθλέτικ στις δικές του δηλώσεις.

Ξανά τραυματίας ο μπακ Μπερτσίτσε, θα μείνει έξω για τον επόμενο μήνα. Τιμωρημένος ο στόπερ Παρέδες, αμφίβολοι οι μέσοι Σανθέτ και Ερέρα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο Στατιστικά

* Αήττητη χωρίς να δεχτεί γκολ στα 3 τελευταία, κέρδισε τα 2.

* Από την 1η αγωνιστική και το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει να χάσει εντός έδρας, έκτοτε μετράει 10-3-0 με τέρματα 34-12.

ΑΛΑΒΕΣ

Προηγούμενο ματς: Νίκη με 1-0 εντός επί της Ράγιο Βαγεκάνο με το γκολ του Γκοροσάμπελ στο 44’.

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να νικήσει και μόνο μετά από πολύ καιρό. Δεν σκέφτηκαν λεπτό τη μοιρασιά των βαθμών οι παίκτες του Γκαρθία Πλάθα, γι’ αυτό και τα κατάφεραν, ασχέτως αν η εμφάνιση που έκαναν δεν ήταν η πλέον εντυπωσιακή κι αν στο τελευταίο λεπτό η Ράγιο είχε διπλή ανεπανάληπτη ευκαιρία, στην οποία βρήκε εμπόδιο αρχικά τον γκολκίπερ Σιβέρα και κατόπιν το δοκάρι.

Πάντα σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν έχει σωθεί, αλλά το να μπλέξει στη μάχη για την παραμονή, δεν φαίνεται και πολύ λογικό, στην παρούσα φάση τουλάχιστον και με την εικόνα που έχει. Αυτό το οφείλει και στο ρεαλισμό που τη διακατέχει ως ομάδα, στα παιχνίδια που δεν μπορεί να κερδίσει, δείχνει μεγάλη ωριμότητα και κοιτάζει να μην τα χάσει.

Τέτοιο είναι το συγκεκριμένο στο “Σαν Μαμές” απέναντι σε μια Αθλέτικ Μπιλμπάο που… καταπίνει αντιπάλους της δικής της δυναμικότητας φέτος. Υπάρχει στη μέση και το γόητρο αφού πρόκειται για τοπικό ντέρμπι, αλλά ο Γκαρθία Πλάθα και οι παίκτες του εκείνο που θα κοιτάξουν πρωτίστως, είναι το να μη χάσουν. Από ‘κει και πέρα, ό,τι περισσότερο έρθει, τόσο το καλύτερο για εκείνη.

Το ρόλο του μεγάλου φαβορί για τη νίκη απένειμε ο Γκαρθία Πλάθα στην ομάδα του Βαλβέρδε. “Κάνουν μια φανταστική σεζόν, έχουν δύο παίκτες τρομερά γρήγορους στην επίθεση, περιμένω να μας αντιμετωπίσουν με την καλύτερή τους ενδεκάδα” δήλωσε ο κόουτς της ομάδας από τη Βιτόρια, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του από το όποιο άγχος μπορεί να έχουν.

Χωρίς απουσίες, πέρα από το μακροχρόνιο με τον τραυματία στόπερ Σεντλάρ.

Αλαβές Στατιστικά

* Under 2,5 τα 5 τελευταία παιχνίδια της, τα 3 ήταν under 1,5.

* Στα 3/4 τελευταία εκτός δεν έχει πετύχει γκολ εκτός έδρας.

Follow us

instagram

Subscribe

Related articles

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

* 36η αγωνιστική. * Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους...

ΜΑΛΙΝ

* 36η αγωνιστική. * G/G & over 2,5 οι 3/4...

ΓΑΝΔΗ

* 36η αγωνιστική. * Over 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

31η αγωνιστική *Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και στα έξι...

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*31η αγωνιστική *Στον πρώτο γύρο: Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1 *Στο Κύπελλο:...
spot_imgspot_img