ΜΑΛΙΝ

ΜΑΛΙΝ

ΓΑΝΔΗ

ΓΑΝΔΗ

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – RWD ΜΟΛΕΝΜΠΙΚ 47 Προγνωστικά

* 1η αγωνιστική.

* Μοναδική σεζόν που συναντήθηκαν την τελευταία δεκαετία είναι η φετινή. Στον πρώτο γύρο επικράτησε η Σαρλερουά εντός με 2-1 (07/10), στον δεύτερο έμειναν ισόπαλες χωρίς γκολ στις Βρυξέλλες (02/12).

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Προηγούμενο ματς: Διασυρμός από τη Γάνδη εκτός με 5-0 την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Από το πρώτο ημίχρονο έχανε ήδη με 2-0 από τα γκολ των Φερναντέζ (28’) και Γκάντελμαν (41’), δέχτηκε άλλα τρία στο δεύτερο από τον Γκάντελμαν (48’, 55’, 67’), ο οποίος έκανε καρέ.

Ένας Γκάντελμαν με λίγη βοήθεια από τον Φερναντέζ και όχι μόνο, τη διέλυσαν εντελώς και την έστειλαν στα πλέι άουτ. Ήθελε έναν βαθμό για να είναι σίγουρη ότι θα παίξει στα πλέι οφ ΙΙ, μέχρι τις καθυστερήσεις το αποτέλεσμα της Λέουβεν ήταν ευνοϊκό για εκείνη, στο τέλος η ομάδα του Γκαρθία νίκησε τη Μέχελεν και την έστειλε στα πλέι άουτ να δώσει μάχη επιβίωσης στην κατηγορία.

Ό,τι δεν έφερε όλη η κανονική διάρκεια, κατά την οποία έκανε μια πορεία πολύ κατώτερη των προσδοκιών, το έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αποτέλεσε παρελθόν ο κόουτς Φελίτσε Ματσού. Τη θέση του πήρε ο Ρικ Ντε Μιλ, ο οποίος έφυγε με πολύ άσχημο τρόπο από τη Βέστερλο παρ’ όλο που την έσωσε και την έστειλε στα πλέι οφ ΙΙ. Η ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής με την Γκενκ και κυρίως η απροθυμία που έδειξε στο τέλος η ομάδα του να ψάξει τη νίκη απέναντι σε μια Γκενκ που είχε την ίδια στάση, επέφερε την οργή της διοίκησης της ομάδας από την επαρχία της Αμβέρσας προς εκείνον και του κόστισε τη θέση του. Ωστόσο εκείνος δεν πτοήθηκε και με το που ήρθε η πρόταση της Σαρλερουά, είπε αμέσως το “ναι”.

Μπελάδες και με το πειθαρχικό όργανο του βελγικού ποδοσφαίρου έχει ο Ντε Μιλ, απειλείται ακόμα και με τιμωρία τριών αγωνιστικών για την εικόνα των τελευταίων λεπτών του αγώνα με την Γκενκ. Το πιθανότερο όμως είναι να μην υπάρξει το παραμικρό, ο τέταρτος διαιτητής κατέθεσε ότι δεν υπήρξε κάποια συνεννόησή του με τον Φράνκεν της Γκενκ. Σε κάθε περίπτωση, ο κόουτς θα είναι κανονικά στον πάγκο κόντρα στη Μόλενμπεκ για να κάνει το ντεμπούτο του.

Φαβορί για την παραμονή χωρίς να μπλέξει καν στο μπαράζ. Πολύ σημαντικό το να ξεκινήσει καλά κόντρα στην ουραγό Μόλενμπεκ, αν δεν κερδίσει, θα αρχίσει το άγχος να κάνει ξανά την εμφάνισή του και σε ακόμα πιο μεγάλο βαθμό.

Επιστρέφει ο σημαντικός χαφ Ζοργκάν.

Σαρλερουά Στατιστικά

* Στα 5 τελευταία μετράει 4 under 1,5.

* Έχει κερδίσει μόνο 1/7 τελευταία, εκτός έδρας κόντρα στη Βέστερλο.

ΜΟΛΕΝΜΠΕΚ

Προηγούμενο ματς: Διαλύθηκε με 4-0 από τη Σερκλ στην Μπριζ την τελευταία αγωνιστική. Δέχτηκε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο από Ντένκι (4’), Ούτκους (22’), Μίντα (47’) και Ζόμερς (84’), στις καθυστερήσεις έμεινε και με δέκα παίκτες, μετά από αποβολή του φορ Γκέιγ.

Η πρώτη σεζόν στην Προ Λιγκ, μετά από πολλά χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες, ήταν αναμενόμενα δύσκολη, παρ’ όλο που υπάρχει πια τεράστια οικονομική επιφάνεια στο σύλλογο, ο οποίος ανήκει πια στον μεγιστάνα Τζον Τέξτορ. Κακές επιλογές προπονητών και παικτών την έφεραν τελευταία στη βαθμολογία και στα πλέι άουτ παραμονής.

Ελάχιστα παιχνίδια κατάφερε να αντέξει ο Γάλλος τεχνικός, Μπρούνο Ιρλ στον πάγκο, αντικαταστάθηκε από τον Γιανίκ Φερέρα. Ο Φερέρα επιστρέφει μετά από μια εξαετία στο εξωτερικό, προέρχεται από ένα πολύ άσχημο πέρασμα από την Αλ Ριγιάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ανέλαβε την ομάδα σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και το χειρότερο είναι ότι είχε μόλις δύο εβδομάδες να δουλέψει και να αλλάξει ό,τι περισσότερο προλαβαίνει. Περιθώριο ωστόσο δεν υπάρχει, είναι υποχρεωτικό να σώσει την ομάδα, αν δεν τα καταφέρει είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει κι εκείνος την τύχη του Ιρλ. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς ήταν ξεκάθαρος, “μην περιμένετε ριζικές αλλαγές στην τακτική” εκεί που θα επενδύσει περισσότερο είναι στο να αλλάξει την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας.

Πολύ σημαντική απουσία ο τιμωρημένος πρώτος σκόρερ Γκέιγ, παραμένουν εκτός όλοι οι μακροχρόνιοι τραυματίες.

Μόλενμπεκ Στατιστικά

* Χωρίς νίκη εδώ και 13 αγώνες, τρέχει σερί με 3 ήττες.

* Στα 9 τελευταία μετράει 8 over 2,5, τα 6 με G/G.

Follow us

instagram

Subscribe

Related articles

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

* 36η αγωνιστική. * Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους...

ΜΑΛΙΝ

* 36η αγωνιστική. * G/G & over 2,5 οι 3/4...

ΓΑΝΔΗ

* 36η αγωνιστική. * Over 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

31η αγωνιστική *Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και στα έξι...

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*31η αγωνιστική *Στον πρώτο γύρο: Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1 *Στο Κύπελλο:...
spot_imgspot_img