ΜΑΛΙΝ

ΜΑΛΙΝ

ΓΑΝΔΗ

ΓΑΝΔΗ

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΖΙΛΟΥΑΖ – ΓΑΝΔΗ Προγνωστικά

* 29η αγωνιστική.

* Αήττητη στα 6 ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους την τελευταία τετραετία η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, ισόπαλα με ακριβές σκορ 1-1 τα 2 πιο πρόσφατα.

* Under 2,5 οι 5/6 συναντήσεις στη σύγχρονη ιστορία τους.

* Πρώτος γύρος: Γάνδη-Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 1-1 (26/11).

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΖΙΛΟΥΑΖ

Προηγούμενο ματς: Διασυρμός στο “Λότο Παρκ” της Άντερλεχτ με 0-3 στο πρώτο παιχνίδι για τους “16” του Κόνφερενς Λιγκ. Στο 20’ ο Μπατσουαγί διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου σε 0-1, δέχτηκε άλλα δύο γκολ στο τέλος από Οστερβόλντε (84’) και Τάντιτς (90’+4).

Δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια αναμέτρηση κόντρα σε μια πραγματικά καλή ομάδα. Η Φενέρμπαχτσε δεν την υποτίμησε, απεναντίας τη διάβασε καλά, είχε και την τύχη με το μέρος της και αξιοποίησε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της, σε αντίθεση με την ίδια που έκανε κάκιστα τελειώματα όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να πετύχει ένα γκολ.

Ούτε… παράθυρο για τους “8” δεν της αφήνει το σκορ του πρώτου ματς, ρεαλιστικά τουλάχιστον. Θα πρέπει να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας της και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν φαίνεται να έχει το χαρακτήρα για κάτι τέτοιο. Επομένως μπορεί να δει τη ρεβάνς στην Τουρκία ως τυπική διαδικασία.

Ούτως ή άλλως ο κύριος στόχος της είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτό έχει σε προτεραιότητα από την αρχή της σεζόν. Η επιστροφή των βαθμών του αγώνα Άντερλεχτ-Γκενκ στην πρώτη, πήγε τη μεταξύ τους διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Αυτό και μόνο την αναγκάζει να μην αφήσει το πόδι από το γκάζι στην Προ Λιγκ, θέλει το 2/2 που θα της δώσει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τη “συμπολίτισσα”, ή αν μη τι άλλο θα της διατηρήσει τη διαφορά του +8, εν όψει των πλέι οφ, όπου διαιρούνται δια του δύο οι βαθμοί των ομάδων.

Με σημαντικά προβλήματα θα υποδεχτεί τη Γάνδη, έξω ο μπακ Μακάλιστερ που έλειπε στα προηγούμενα, τραυματίστηκε και θα απουσιάσει και ο Σάικς. Αυτό αφήνει τον Μπλέσιν με δύο παίκτες για τρεις θέσεις στα στόπερ, γεγονός που προκαλεί σκέψεις για αλλαγή σχήματος ακόμα και σε τετράδα στην άμυνα. Εναλλακτική, η αλχημεία να αγωνιστεί ο χαφ Κάστρο-Μόντες σε ρόλο στόπερ.

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Στατιστικά

* Στα 9 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 7 over 2,5, τα 6 με G/G.

* Στα 5/6 τελευταία πέτυχε πρώτη γκολ, τα κέρδισε όλα, έχασε μόνο σε αυτό που δέχτηκε πρώτη γκολ, το πιο πρόσφατο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

ττα από τη Σταντάρ Λιέγης με 4-2 εκτός. Μπροστά στο σκορ από το 14’ με το γκολ του Τισουνταλί, στο 18’ όμως ήρθε η καθοριστική αποβολή του χαφ Φορτούνα. Με αριθμητικό μειονέκτημα βαθμιαία κατέρρευσε εντελώς, αρχικά ισοφαρίστηκε πριν την ανάπαυλα από τον Κανγκά (45΄+7 πεν.), δέχτηκε άλλα τρία γκολ από Γεμπόα (55’, 65’) και Καγουάμπε (62’), μείωσε απλώς με τον Σαμουάζ στο 80’.

Άλλη μια “αυτοκτονία” στη Λιέγη. Ξεκίνησε υπό ιδανικές προϋποθέσεις και μια απερίσκεπτη ενέργεια του Φορτούνα την έφερε στο σημείο σχεδόν να διασυρθεί. Εκείνο όμως που πρέπει να προβληματίσει τον Φανχάζεμπρουκ είναι η ευκολία με την οποία καταρρέει η ομάδα του κάθε φορά που μένει με δέκα παίκτες.

Παρά την ήττα η θέση στην πρώτη εξάδα χαμένη δεν είναι. Πλέον ωστόσο κάθε χαμένος βαθμός μπορεί να της κοστίσει τη θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, ακόμα και απέναντι στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ πρέπει να τα δώσει όλα να πάρει το τρίποντο, διότι διαφορετικά θα βρεθεί κάτω από την έκτη θέση, στα πλέι οφ ΙΙ.

Άλλη μια φορά που τα έβαλε με τη διαιτησία ο Χάιν Φανχάζεμπρουκ, αμφισβήτησε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Κανγκά στο ματς με τη Σταντάρ. Θεωρείται βέβαιο πως έρχεται νέα τιμωρία για τον κόουτς των “βούβαλων”, ο οποίος εμφανώς έχει χάσει την ψυχραιμία του και ενεργεί σπασμωδικά. Πάντως στο παιχνίδι του “Ζοζέφ Μαριέν” θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο, αφού ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Χωρίς νέα αγωνιστικά προβλήματα.

Γάνδη Στατιστικά

* Χωρίς νίκη στα 3 τελευταία, σε όλα δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ.

* Μέσα στο 2024 έχει πάρει μόνο 1 επίσημη νίκη, εκτός έδρας με 2-0 επί της Έουπεν για το πρωτάθλημα.

Follow us

instagram

Subscribe

Related articles

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

* 36η αγωνιστική. * Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους...

ΜΑΛΙΝ

* 36η αγωνιστική. * G/G & over 2,5 οι 3/4...

ΓΑΝΔΗ

* 36η αγωνιστική. * Over 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

31η αγωνιστική *Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και στα έξι...

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*31η αγωνιστική *Στον πρώτο γύρο: Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1 *Στο Κύπελλο:...
spot_imgspot_img