ΜΑΛΙΝ

ΜΑΛΙΝ

ΓΑΝΔΗ

ΓΑΝΔΗ

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ Προγνωστικά

* 28η αγωνιστική.

* Δεν υπάρχει νίκη φιλοξενούμενου στα μεταξύ τους παιχνίδια την τελευταία δεκαετία.

* Τα 4/5 τελευταία τα κέρδισε γηπεδούχος, αμφότερες πήραν από 2 νίκες.

* Πρώτος γύρος: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λας Πάλμας 1-0 (21/12).

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη με τη Χετάφε εκτός με 3-3. Βρέθηκε να χάνει από νωρίς με 2-0 από τα γκολ των Μάτα (11’) και Γκρίνγουντ (14’), μείωσε με τον Σάντρο Ραμίρεθ (35’), αλλά δέχτηκε τρίτο από τον Μακσίμοβιτς (45’) για να πάει με το 3-1 στην πλάτη στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη ήταν άλλη ομάδα, ειδικά στην αρχή, πέτυχε δύο γκολ πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με Καρδόνα (50’) και Ελ Χαντάντι (57’).

Με την εμφάνιση που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο δικαιολογείται να αισθάνεται και λίγο αδικημένη από το αποτέλεσμα στο “Κολισέο”. Βέβαια, μετά το 3-3, παρά την κυριαρχία της και τις ευκαιρίες που έχασε, τη μεγαλύτερη την είχε η αντίπαλος, ένα δοκάρι με τον Μάτα. Από αυτήν την άποψη, το αποτέλεσμα σε τελευταία ανάλυση δεν την αδικεί.

Προσπαθεί να κρατηθεί εντός δεκάδας, παρ’ όλο που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Σταθερά στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, αυτό είναι που θέλει πρωτίστως ο Γκαρθία Πιμιέντα, δεν έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο, θα θεωρήσει αποτυχία όμως και να τερματίσει η ομάδα του από την ενδέκατη θέση και κάτω με τέτοια παρουσία που είχε συνολικά.

Ως μια από τις κορυφαίες ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, αντιμετωπίζουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Καταλανός τεχνικός και οι παίκτες του και με αυτήν τη σκέψη θα την υποδεχθούν. Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι και πολύ καλό για εκείνους, αφού με τις δύο προαναφερόμενες, ηττήθηκαν και μάλιστα με ανατροπή.

“Η αγωνιστική μας φιλοσοφία είναι να πρωταγωνιστούμε πάντα και να έχουμε την μπάλα στα πόδια. Η Αθλέτικ θα μας πιέσει, δεν πρέπει να χάσουμε την μπάλα κοντά στην περιοχή μας και στην επίθεση πρέπει να είμαστε όσο ψύχραιμοι και υπομονετικοί γίνεται” σημείωσε ο Γκαρθία Πιμιέντα, ο οποίος παρατήρησε κλείνοντας πως αν συνεχίσει η ομάδα του να δέχεται γκολ με την ευκολία των τελευταίων αγώνων, μάλλον δεν έχει τύχη στο ματς.

Εξέτισε ο μπακ Αραούχο, χωρίς νέα προβλήματα.

Λας Πάλμας Στατιστικά

* Χωρίς νίκη στα 3 τελευταία, σε όλα δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ.

* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 4/5 τελευταία.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη εντός με την Μπαρτσελόνα χωρίς σκορ. Γενικά κατώτερο των προσδοκιών το παιχνίδι, ελάχιστες σημαντικές φάσεις, πιο επικίνδυνη η αντίπαλος, χωρίς ωστόσο να αδικείται από το αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση που έκανε με την Μπαρτσελόνα δεν ήταν αντιπροσωπευτική της φετινής της παρουσίας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το “άδειασμα”, το οποίο ο Βαλβέρδε αρνιόταν πως θα υπάρξει, εμφανίστηκε και είναι πολύ λογικό, αφού τα “λιοντάρια” προέρχονταν, από… μεγάλο βρυχηθμό στο κύπελλο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Λογικό ήταν να μην έχουν δυνάμεις για δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες.

Στο παρελθόν ανήκει το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο βαθμός την κράτησε μακριά από τις ομάδες που την ακολουθούν και δεν την απομάκρυνε πάρα πολύ από την πρώτη τετράδα, ζητούμενο τώρα είναι η επιστροφή στις νίκες απέναντι σε μια πολύ σοβαρή και υπολογίσιμη αντίπαλο. Αν τα καταφέρει βάζει πίεση στους πάντες και κυρίως στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι ο πιο… αδύναμος κρίκος της τετράδας.

Οι Βάσκοι θέλουν να διεκδικήσουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύουν πως προλαβαίνουν, ασχέτως αν δεν το λένε ανοιχτά. Το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός των άλλων ίσως είναι και το πιο κατάλληλο για να τους δώσει την απάντηση αν έχουν δίκαιο να πιστεύουν κάτι τέτοιο, ιδίως από τη στιγμή που πρόκειται για μάχη εκτός έδρας, στις οποίες η ομάδα του Βαλβέρδε έχει δείξει να αντιμετωπίζει δυσκολία κατάκτησης βαθμών.

“Είναι γεγονός πως έχουμε κάποια παιχνίδια χωρίς νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί, κάθε παιχνίδι αποτελεί ευκαιρία για μας να αλλάξουμε τη δυναμική μακριά από την έδρα μας” σχολίασε ο τεχνικός των Βάσκων, ο οποίος στα αποδυτήρια έχει ζητήσει ένα πράγμα από τους παίκτες του, να μην σκέφτονται από τώρα το κύπελλο.

Εξέτισαν και επιστρέφουν δύο πολύτιμα στελέχη της ενδεκάδας, ο στόπερ Βιβιάν και ο εξτρέμ Νίκο Γουίλιαμς. Επιστρέφει από τραυματισμό και ο αριστερός μπακ Μπερτσίτσε.

Αθλέτικ Μπιλμπάο Στατιστικά

* Στα 9 τελευταία έχει υποστεί μόνο 1 ήττα, από την Μπέτις για το πρωτάθλημα, με 3-1 εκτός, πριν από 2 αγωνιστικές.

* Over 2,5 τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της, έσπασε σερί στο προηγούμενο με την Μπαρτσελόνα.

Λας Πάλμας-Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Netbet

Follow us

instagram

Subscribe

Related articles

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

* 36η αγωνιστική. * Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους...

ΜΑΛΙΝ

* 36η αγωνιστική. * G/G & over 2,5 οι 3/4...

ΓΑΝΔΗ

* 36η αγωνιστική. * Over 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

31η αγωνιστική *Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και στα έξι...

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*31η αγωνιστική *Στον πρώτο γύρο: Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1 *Στο Κύπελλο:...
spot_imgspot_img