ΜΑΛΙΝ

ΜΑΛΙΝ

ΓΑΝΔΗ

ΓΑΝΔΗ

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ Προγνωστικά

* 30η αγωνιστική.

* Αήττητη η Άντερλεχτ στα 6 τελευταία μεταξύ τους, κέρδισε τα 3.

* G/G οι 5/6 τελευταίες αναμετρήσεις τους, τρέχουν σερί με 4 σε συνδυασμό με over 2,5.

* Πρώτος γύρος: Κόρτραϊκ-Άντερλεχτ 2-2 (17/09).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Προηγούμενο ματς: Διέλυσε με πολύ συνοπτικό τρόπο τη Μόλενμπεκ με 3-0, με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Φερτόνχεν (10’), Ντρέιερ (18’) και Ντόλμπεργκ (31’ πεν.).

Κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι το παιχνίδι, η Άντερλεχτ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κατακτήσει το τρίποντο στο “Μάχτενς”. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε αντίσταση, η αντίπαλος είχε μια καλή στιγμή να μειώσει στο σκορ, αλλά η ίδια συνέχισε να είναι επικίνδυνη και μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα γκολ.

Τη μάζεψε αισθητά τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, πλέον απέχει μόνο δύο νίκες, κάτι που μεταφράζεται σε μία νίκη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπου οι βαθμοί των ομάδων κόβονται στη μέση. Με νίκη επί της Κόρτραϊκ, τη μειώνει στη μία νίκη τη διαφορά και έστω και προσωρινά, αγχώνει την πρωτοπόρο, η οποία αύριο αντιμετωπίζει την Άντβερπ εκτός έδρας. Περισσότερο από επαρκές κίνητρο για να παρουσιαστεί σοβαρή κόντρα στην ουραγό, το σενάριο να μπει στα πλέι οφ με διαφορά κάτω από μία νίκη από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ είναι ιδανικό και πριν λίγο καιρό φάνταζε εντελώς ανέλπιστο για εκείνη.

Προσωπικά θέματα με την Κόρτραϊκ έχει ο κόουτς Ρίμερ, δεν την έχει κερδίσει ποτέ. “Με ενοχλεί το γεγονός αλλά δεν την έχω αντιμετωπίσει εντός έδρας, πρώτη φορά τώρα θα τη βρω απέναντι στο Λότο Παρκ” δήλωσε ο Δανός. “Δεν είναι άδικο που παίζουμε μια μέρα νωρίτερα από τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ, πλέον δεν διακυβεύεται κάτι σε αυτήν την αγωνιστική” ανέφερε, κάτι που δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό αλλά το ανέφερε για να σιγήσουν οι φωνές που λένε πως ακόμα και σε αυτό η Άντερλεχτ ευνοήθηκε.

Αμφίβολοι λόγω τραυματισμού οι χαφ Ντιλέινι, Φερσάρεν, στο όριο καρτών και πιθανόν να μείνουν εκτός παιχνιδιού κάποιοι από αυτούς, οι αμυντικοί Σαρντέλα, Πατρίς, οι χαφ Στρούικενς, Λεονί και ο εξτρέμ Αζάρ.

Άντερλεχτ Στατιστικά

* Αήττητη στα 8 τελευταία, τρέχει σερί με 6 νίκες.

* Στα 5 τελευταία μετράει 4 over 2,5.

ΚΟΡΤΡΑΪΚ

Προηγούμενο ματς: Ήττα από την Άντβερπ εντός με 0-1, από το γκολ του Ιλενιχένα στο 31’.

Επιβεβαιώθηκε ότι το παιχνίδι με την Άντβερπ ήταν δύσκολο, δεν μπόρεσε να παίξει όπως ήθελε παρά μόνο προς το τέλος του αγώνα. Καθαρή ευκαιρία ωστόσο δεν υπήρχε από πλευράς της, το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο, το ίδιο και το σκορ, αφού η Άντβερπ είχε μεν μια υπεροχή, σε μεγάλο βαθμό όμως κι εκείνη ήταν “φλύαρη”.

Η τελευταία της ευκαιρία να μην μπει στα πλέι άουτ τελευταία είναι αυτό το παιχνίδι. Ασφαλώς θα πρέπει να κάνει αγωνιστική υπέρβαση για να τα καταφέρει, μόνο με νίκη μπορεί να πάει στα πλέι άουτ πάνω από τη Μόλενμπεκ και πάλι υπό τον όρο η τελευταία να μη νικήσει στην Μπριζ τη Σερκλ, κάτι που δεν είναι και πολύ πιθανό βέβαια. Σε κάθε περίπτωση, ψάχνει ένα αποτέλεσμα-έκπληξη, ακόμα και ο ένας βαθμός, ως επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί, θα τη στείλει στα πλέι άουτ με πολύ ανεβασμένο ηθικό.

“Κάθε βαθμός μετράει στα πλέι άουτ, το σημαντικό είναι να μείνουμε στη διεκδίκηση του αποτελέσματος ως το τέλος και να μη συμβεί αυτό που έγινε με την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ. Εκείνο είναι το μόνο παιχνίδι το οποίο με άφησε με παράπονα από τους παίκτες μου” δήλωσε ο Αλεξάντερσον. Άφησε και κάποιες αιχμές ο Ισλανδός τεχνικός για το γεγονός ότι η ομάδα του παίζει μια μέρα νωρίτερα από τις υπόλοιπες, “πριν μια δεκαετία θα το έκανα μείζον θέμα, τώρα απλώς το αναφέρω” σχολίασε.

Συνεχίζει με τα ίδια προβλήματα, στο όριο καρτών και ενδέχεται να προφυλαχτούν ο στόπερ Ζοάο Σίλβα και ο μέσος Καντρί.

Κόρτραϊκ Στατιστικά

* Έχει κερδίσει μόνο 1/5 τελευταία, το μοναδικό που έδωσε απέναντι σε ομάδα της ζώνης των πλέι άουτ, τη Μόλενμπεκ, εντός με 3-2.

* Δέχτηκε πρώτη γκολ και έχανε στο ημίχρονο στα 4/5 τελευταία, στο μοναδικό που δεν συνέβη τίποτα από αυτά, νίκησε με 3-2 τη Μόλενμπεκ.

Follow us

instagram

Subscribe

Related articles

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

* 36η αγωνιστική. * Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους...

ΜΑΛΙΝ

* 36η αγωνιστική. * G/G & over 2,5 οι 3/4...

ΓΑΝΔΗ

* 36η αγωνιστική. * Over 2,5 οι 7 τελευταίες συναντήσεις...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

31η αγωνιστική *Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και στα έξι...

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

*31η αγωνιστική *Στον πρώτο γύρο: Στουτγκάρδη – Λεβερκούζεν 1-1 *Στο Κύπελλο:...
spot_imgspot_img